Eigen Apotheek24
#1 Apotheek in Nederland
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Jouw winkelwagen
€ 0.00

Penispompen: Hoe het werkt, gebruikerstips en waar je het kunt kopen

Last van impotentie? De penispomp is een hulpmiddel die dit probleem kan verhelpen. Maar veel mannen vinden het intimiderend om dit gereedschap te gebruiken.Toch hebben vele er aanzienlijk baat bij: Studies tonen namelijk aan dat 50% -80% van de gebruikers zeer tevreden is met het resultaat. Maar wat is het precies? Wat doet het? En hoe beïnvloedt het je mannelijk lid, waardoor het langer stijf blijft?

Wat zijn penispompen? En hoe werken ze?

Het apparaat bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een harde plastic buis
 • Een ring
 • Een pomp, die lucht uit de plastic buis verwijdert

Deze onderdelen zorgen ervoor dat er een vacuüm om je penis wordt gecreëerd. Hierdoor wordt meer bloed vastgehouden in de corpus cavernosum; twee buisjes sponsachtig weefsel in het geslachtsapparaat, die ervoor zorgen dat je geslachtsdeel stijf wordt. Hierdoor word een erectie langer volgehouden.

Gerelateerd Artikel: Bestel Kamagra Oral Jelly 100mg in online apotheek zonder een recept

Dit apparaat heeft een aantal grote pluspunten t.o.v. andere middelen die bij een impotentie helpen:

 • Het is effectief en gebruiksvriendelijk
 • Je hoeft geen medicijnen te gebruiken (of je kunt het gebruiken in combinatie met PDE5i-medicijnen om het effect te versterken)

Bovendien kunnen volgens een oude studie door Noord-Amerikaanse wetenschappers J. Chen en M. Godschalk (Journal of Urology, 1995), externe vacuüminstallaties een reactie op intracaverneuze injecties versterken.

Hoe kun je een penispomp veilig gebruiken?

Penispompen zijn in principe niet gevaarlijk, Mits je de gebruiksaanwijzing en instructies van de fabrikant goed opvolgt. En de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg bijvoorbeeld dat je de ring niet langer dan 30 minuten laat opzitten. Anders word de bloedtoevoer te lang afgesneden. Het is ook slim om voorhand je schaamhaar te scheren. En als dit comfortabel aanvoelt glijmiddel te gebruiken om de spanring aan te schuiven.

Penispompen werken als volgt: Stop je jongeheer in de plastic buis. En zorg ervoor dat je balzak er niet inzit. Gebruik nu de penispomp om de lucht uit het buisje te verwijderen. Door de lucht te wegnemen wordt een vacuüm gecreëerd. Hierdoor neemt de druk in de buis toe. Hierdoor wordt je lid gedwongen om op te zwellen, waardoor er meer bloed naar de penis. Dit helpt een beetje bij het kregen van een erectie.

Plaats de ring op de onderkant van je deel zodra deze stijf is; de plaats boven je ballen. Hierdoor kan de lucht niet ontsnappen en wordt het bloed in de penis vastgehouden. En zou je een erectie langer moeten kunnen volhouden. Soms kan een erectie zelfs een half uur duren. Bij onjuist gebruikt loop je wel risico op:

 • Een peniskneuzing
 • Littekens en wondjes
 • Gebarsten bloedvaten
 • De ziekte van Peyronie
 • En een afgeknelde penis

Het gebruik van verschillende soorten penispompen

Je kunt zei in de volgende categorieën verdelen:

 • Elektrische/automatische
 • Handmatige
 • Luchtpompen
 • Hydropompen
 • Een handgemaakte

In principe werken alle soorten soortgelijk: door het creëren van een vacuüm. De verschillen liggen in hoe dit bereikt wordt. Bij een handmatige penispomp moet je aan de pomp trekken, of in een zakje knijpen. Een elektrische penispomp help je hierbij Het verwijderen van de lucht gaat dan automatisch.

Verschillende methodes hebben voordelen en nadelen: een elektrische penispomp is duurder en lawaaiiger. Veel mensen vinden de werking van dit type wel comfortabeler. Ook kost het weghalen van de lucht aanzienlijk minder moeite.

Het hydro soort is een ander soort ervaring, want het gebruikt water in plaats van lucht. Des te meer water je erin stopt, des te groter zal de druk worden. Een groot voordeel is dat het de penis extra stijf kan maken. Dit komt omdat water de huid beter stimuleert en rekt. Daarnaast zijn ze ook goedkoper.

Waar kan je een penispomp in Nederland kopen?

Je kunt ze op veel plekken in Nederland kopen. Seksshops hebben penispompen bijna altijd in hun assortiment. Erotica beurzen bieden ze ook dikwijls aan.

Online kopen is ook een optie. Grote webshops bieden veel goedkope pompen aan. Ook zijn er talloze kleinere, niche webshops waar je ze kunt vinden.

Hou er rekening mee dat ze niet helpen bij het vergroten van de penis. Verkopers die deze beweringen maken, zijn niet eerlijk en willen op een bedrieglijke manier kopers aantrekken. Vertrouw deze winkels en websites niet.

Conclusie

Veel mannen met erectieproblemen zijn bang dat een erectiepomp hun lid zal beschadigen. Maar risico's worden vaak overdreven. Deze apparaten zijn effectief en makkelijk in gebruik. Daarom zijn gebruikers over het algemeen genomen overwegend positief.

Mijn Account