Eigen Apotheek24
#1 Apotheek in Nederland
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Jouw winkelwagen
€ 0.00

Tips en middelen tegen vroegtijdige zaadlozingen (premature ejaculatie)

Last hebben van vroegtijdige zaadlozingen is een gênant iets. Daarom meldden veel mannen het probleem niet bij hun huisarts. En blijft het vaak onopgelost. Dat is zonde. Want er zijn namelijk verschillende oplossingen. In dit artikel zul je aanbevelingen krijgen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen.

Wat is de betekenis van een vroegtijdige zaadlozing?

Wat is een vroegtijdige zaadlozing eigenlijk? De term wordt gebruikt wanneer de ejaculatie sneller komt dan de man, of zijn partner graag had gewild (Wikipedia). Het lukt de man dus niet om het klaarkomen lang genoeg uit te stellen. En dit kan tot ontevredenheid van de partner leiden. Dit wordt ook wel een “premature ejaculatie” genoemd.

Gerelateerd Artikel: Koop Generieke Cialis (Tadalafil) 10, 40mg bij online apotheek in Nederland

We spreken volgens seksuologen van een vroegtijdige zaadlozing, wanneer er na penetratie binnen 60 seconde wordt klaargekomen.

Factoren die een verband hebben met de aandoening

In de meeste gevallen heeft het een psychische oorzaak. Maar sommige mensen hebben een lichamelijke conditie, die het probleem veroorzaakt (zoals abnormale hoeveelheden chemische stoffen in de hersenen die neurotransmitters worden genoemd).

Onzekerheid is vaak de boosdoener. Het zorgt er namelijk voor dat je gespannen bent tijdens de seks. En gespannen spieren maken het moeilijker om het klaarkomen uit te stellen. Dat is precies waarom stress ook een oorzaak kan zijn.

Onzekerheid ontstaat vaak door een prestatiedrang. Want seks is een belangrijk onderdeel van een relatie. Hierdoor kan je veel druk op jezelf leggen om te presteren. En dat werkt vaak averechts. Want als je het dan niet waarmaakt begin je aan jezelf te twijfelen.

De volgende condities kunnen ook de volgende oorzakelijke factoren zijn:

Maar hoe voorkom je deze onaangename aandoening precies? Hier zijn zes tips tegen een vroegtijdige zaadlozing.

6 tips om vroegtijdige zaadlozing te verhelpen

Verminder stress en spanning

Stress zorgt dus voor complicaties. Daarom is het zaak om stress voor een vrijpartij zoveel mogelijk te verminderen. Je kunt dit d.m.v. ontspanningsoefeningen bereiken. Voorbeelden hiervan zijn ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga. Maar je kunt er ook aan denken om een lange wandeling te maken of te joggen.

Masturbeer voordat je aan seks begint

Als je al een keer bent klaargekomen voordat je aan een vrijpartij begint, zal je het ook langer volhouden. Overweeg het dus om te masturberen voor de intimiteit.

Train je bekkenbodem

De beste manier om dit te doen is door middel van Kegel oefeningen. Hier is een simpele manier om hiermee te beginnen: Span je PC (pubococcygeus) spier voor 3 seconde aan laat dit vervolgens los.

Gerelateerd Artikel: Bestel Kamagra Oral Jelly 100mg in online apotheek zonder een recept

En probeer dit vervolgens 20x herhalen. Hou dan 1 minuut rust en span je PC vervolgens 10 seconde aan. Er zijn veel andere oefeningen op het internet te vinden.

Doe de Stop-start methode

Tot slot kan je met de stop-start methode beter leren je orgasmes te controleren. Hoe je deze uitvoert kan je op het internet vinden.

Premature ejaculatie en gebruik een condoom

Condoomgebruik kan een orgasme uitstellen. Condooms verminderen namelijk de gevoeligheid van de penis. Zo bevatten sommige anticonceptiemiddelen verdovende middelen zoals benzocaïne of lidocaïne. Andere bestaan uit dikke latex die het doel heeft om een zaadlozing te vertragen.

Gebruik Ayurveda of traditionele Chinese geneeskunde

Ayurvedische geneeskunde is een van 's werelds oudste holistische genezingssysteem. Het werd meer dan drieduizend jaar geleden ontwikkeld in India. Ayurvedische geneesmiddelen, zoals kaunch beej (Mucuna pruriens), shatavari (Asparagus racemosus), Papaver Somniferum, en Ashwagandha (Withania somnifera) kunnen voortijdige ejaculaties voorkomen. Deze kruiden worden tweemaal per dag in capsulevorm met lauw water ingenomen. Chinese kruidengeneeskunde kan ook helpen. Het gebruik van supplementen moet echter alleen overwogen worden na het raadplegen van je dokter.

Welke middelen zijn er tegen een vroegtijdige zaadlozing?

Helpen alle bovenstaande tips niet? Dan kan je een behandeling met medicatie/medicijnen overwegen. Dapoxetine is een van de bekendste medicijnen die helpen tegen een vroegtijdige zaadlozing. Dit middel moet je ongeveer 60-180 minuten voor de seks gebruiken.

“Lidocaïne” is ook een optie. Dit is een zalfje die je 45 minuten voor de seks op je eikel smeert. Hierdoor wordt je penis minder gevoelig, waardoor je het makkelijker langer volhoud. Tot slot gebruiken sommige mensen Paroxetine. Echter is dit een antidepressivum. Dit middel wordt dus alleen voorgeschreven als je ook last hebt van depressiviteit.

Mijn Account