Eigen Apotheek24
#1 Apotheek in Nederland
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Jouw winkelwagen
€ 0.00

Wat te doen bij erectiestoornissen? De beste medicijnen voor behandeling

Erectieproblemen komen vaak voor; het is een volkomen normaal verschijnsel. Maar als het regelmatig voorkomt word het problematisch. Je wilt als man tenslotte in bed presteren. En als je jongeheer dan regelmatig niet meewerkt, dan kan het je ego behoorlijk krenken. 

Toch hoef je je niet te schamen: onderzoek heeft namelijk aangetoond dat 10% procent van de mannelijke bevolking wel eens problemen heeft met hun gereedschap. Maar waardoor ontstaat dit probleem eigenlijk? En wat is een erectiestoornis eigenlijk?

Wat is een erectiestoornis eigenlijk precies?

Wikipedia omschrijft het als: “het onvermogen om een erectie van de penis te verkrijgen of te behouden die voldoende is om goede geslachtsgemeenschap te kunnen hebben” Dit symptomen van impotentie is een penis die niet stijf word. Of zelfs volledig slap blijft. Vaak gaat hierdoor de drang om seks te hebben flink achteruit.

Emotionele problemen komen ook vaak voor. Zo kan het je zelfvertrouwen aantasten; je kan het gevoel krijgen dat je minder man bent. En sommige ontwikkelen zelfs een depressieve stoornis. Maar wat is eigenlijk de oorzaak hiervan?

Het kan om verschillende redenen ontstaan. Sommige mensen krijgen er last van, omdat ze een lichamelijk probleem hebben. Andere krijgen er last van, omdat ze een psychisch probleem hebben. En soms is het een combinatie van beiden. Deze aandoening wordt impotentie van gemengde etiologie genoemd.

Lichamelijke oorzaak

Naarmate mannen ouder komt het vaker voor dat ze complicaties krijgen met de bloedtoevoer naar de penis. Dat is problematisch omdat deze bloedtoevoer nodig is om een erectie te krijgen.

Bij een seksuele prikkeling sturen de hersenen namelijk via de ruggenmerg signalen naar de zenuwen van de penis. Hierdoor ontspannen de spiervezels zich, waardoor er bloed in de penis kan stromen. Indien dit process minder goed werkt stroomt er dus minder bloed naar de penis, waardoor een erectie minder stevig is.

Maar grijsheid veroorzaakt ook een vermindering van de aanmaak van het hormoon testosteron. Testosteron is het sekshormoon die libido aanstuurt. Daarom kan dit ook erectieproblemen veroorzaken.

Daarom ligt de gemiddelde leeftijd hoog. Dit is het percentage in de verschillende leeftijdsgroepen:

 • 42% van de mannen tussen 71 en 80
 • 30 % tussen 51 en 70
 • 14% tussen de 41 tot 50 jaar
 • 5% bij mannen in hun 30

De volgende ziektes en aandoeningen kunnen ook de aanleiding zijn:

 • Hartaandoeningen
 • Hoge bloeddruk
 • Na een hartinfarct
 • Depressie
 • Complicaties na een prostaatoperatie
 • Chemotherapie, toediening van alfablokkers die worden gebruikt om prostaatadenoom te behandelen
 • Verstopte bloedvaten (atherosclerose)
 • Een hoog cholesterolgehalte
 • Diabetes mellitus
 • Overgewicht
 • Alcoholisme en andere vormen van middelenmisbruik
 • Slaapproblemen
 • Operaties of verwondingen die het bekkengebied of het ruggenmerg aantasten
 • Laag testosteron

En medicijngebruik kunnen ook de catalyst zijn. Het is bekend dat vooral bloedverdunners, stemmingsverbeteraars, antihistaminegeneesmiddelen (medicijnen tegen allergieën), medicijnen tegen Parkinson, chemotherapie en hormonale medicijnen problemen veroorzaken. Roken, alcohol en drugsgebruik kunnen ook allemaal bijdragen aan complicaties.

Psychische oorzaken

Sommige mannen hebben mentale problemen, die verhinderen dat ze optimaal kunnen presteren. Van deze problemen komt faalangst het vaakste voor. Dit is een angst om te mislukken, of de partner niet goed te kunnen bevredigen. Deze angst heeft een aantal nadelige gevolgen: er wordt adrenaline aangemaakt, het hartslag gaat omhoog, en er wordt sneller ademgehaald. Hierdoor wordt het krijgen van een erectie bemoeilijkt.

Maar spanning en stress kan een erectie ook moeilijk maken. Stress staat seksuele opwinding namelijk in de weg; het zorgt er voor dat er minder impulsen vanuit de hersenen naar de penis worden gestuurd. Werkconflicten, financiële instabiliteit en relatieproblemen zijn vaak de oorzaak.

Tot slot kan een trauma ook een erectiestoornis veroorzaken. Voorbeelden van trauma's zijn verkrachting/misbruik, het meemaken van een heftige gebeurtenis zoals een auto ongeluk en het verlies van een dierbare.

In de meeste gevallen gaat het probleem niet vanzelf weg. Daarom zoeken veel mannen hulp bij het verhelpen van hun impotentie.

Waardoor ontstaat een erectie stoornis bij jongeren?

Veel jongere denken dat erectiestoornissen alleen bij oudere mannen voorkomen. Dat is helaas niet het geval. Percentueel gezien komt het niet vaak voor jongere leeftijd. Maar aangezien bovengenoemde psychologische factoren en gezondheidsproblemen ook kunnen bijdragen, kunnen ook twintigers en ieners problemen krijgen. Een erectiestoornis komt bij jongeren komt dus wel degelijk voor. Maar vaak is het probleem dan psychogisch van aard. Maar wat kan je precies doen tegen een erectiestoornis?

Wat te doen tegen een erectiestoornis bij mannen?

Medisch consult wordt sterk aangeraden. Analyse van anamnese (medische geschiedenis), erfelijke ziekten, gezondheidstests moeten nauwgezet worden uitgevoerd. Indien je dokter het probleem zelf niet kan achterhalen zal hij je wellicht doorverwijzen naar een uroloog die gespecialiseerd is in seksuele complicaties. Afhankelijk van je probleem kan die je aanbevelen om naar een psycholoog of seksuoloog te gaan. Dat is een goede oplossing voor faalangst. Er zijn ook forums met lotgenoten waar je om advies kunt vragen.

De medicijnen die je tegen een erectiestoornis kan gebruiken

Je dokter kan je aanbevelen om bepaalde medicatie te gebruiken. Medicijnen die een erectiestoornis kunnen verhelpen zijn:

En tot slot is Vardenafil ook een goed middel tegen impotentie. Deze pillen zijn verkrijgbaar op doktersrecept in "offline" apotheken. Wel in e-apotheken die zonder vooraf verkregen (langdurig) medisch recept verkrijgbaar zijn. Sommige e-shops bieden de pil Kamagra aan. Deze is dus online te bestellen.

Mijn Account